CERLUX Ipari és Kereskedelmi Kft. (Műszaki kerámia termékek gyártása - Technical ceramic products manufacturing)

Műszaki kerámia alkatrészek gyártása alacsony nyomású fröccsöntéssel és préseléssel

Speciális egyedi igények kielégítése a tömegtermékekkel szemben

Különleges egyedi kialakítású formák alacsony tűréssel

Folyamatos kerámiai kutatás és fejlesztés

Minden igényt kielégítő minőségi anyagok

Cégbemutató

A CERLUX Kft magyar-amerikai vegyesvállalat, amely 1990 ben alakult azzal a céllal, hogy kielégítse a műszaki kerámiák iránt megnövekedett ipari keresletet. A cég sikerében komoly szerepet játszik a külföldi tőke bevonása, a biztos piaci háttér, valamint a régió kerámia iparában 1976 óta felgyülemlett szaktudás és az ennek birtokában lévő szakembereink. Ez a négy elem a mai napig meghatározó, stabil alappillére a cégnek. A gyár jelenleg egy elmúlt évi, csaknem 50 százalékos bővítés eredményeként 1560 m2-en terül el. 21 kemencén és 8 gyártóegységben folyik a termelés, pillanatnyilag 140 fővel, de a létszám évről évre nő, párhuzamosan a cég fejlődésével.

Mérnökeink modern, 3 dimenziós programokat használnak a tervezéshez és a megfelelő technikai háttérrel, valamint több éves tapasztalatukkal a legkomplikáltabb vevői igényt is megbízhatóan, az elvártaknak megfelelően teljesítik és ellenőrizik, az első lépéstől az utolsóig.
A termékgyártáshoz szükséges minden szerszámot mi tervezünk és 90%-ukat magunk is készítjük. A szigorú műszaki követelményeknek való megfelelést precíziós megmunkáló gépek, szikraforgácsoló gépek segítik. Ezek garantálják a minőségi szerszámokat, amelyek nélkül nincsenek minőségi termékek. Az általunk gyártott összes eszközt rendszerezzük, nyilvántartjuk, és ha a megrendelői igény úgy kívánja, évek múlva is rendelkezésre állnak.

Laborunkban folyamatos a minőségi ellenőrzés és az anyagok vizsgálata. Utóbbiak fejlesztését és próbaégetését szintén itt végezzük. Erre azért van szükség, hogy kielégítsük a megújuló vevői igényeket. A kiemelkedően lényeges pontosság érdekében a gramm tízezred részéig tudunk mérni, így biztosítva a kísérleti összetevők precíz arányát.

1999-ben vezettük be az ISO 9001 minőségirányítási és 2011-ben az ISO 14001 környezetirányítási rendszert. Ennek mentén, valamint a statisztikai folyamatszabályozás és a számos vevői audit eredményeként forrott ki a cég arra a szintre, hogy jelenlegi bevételünk 70%-a a piacot meghatározó külföldi, többnyire Európai és Észak-Amerikai cégektől származik. Ők azok a megrendelők, akik az olcsó tömegtermékekkel szemben a speciális, egyedi igényeket kielégítő professzionális gyártást részesítik előnyben. Ez cégünk kiemelkedő erőssége.

Minőség- és környezeti politika

A CERLUX Kft. termékeinek, műszaki kerámiák, elektromos szigetelők, lámpaalkatrészek valamint szálvezetők minőségét alapvetően a vevő igényei határozzák meg, ezért a felső vezetés minden intézkedésével arra törekszik, hogy a működés eredményeként a mindenkori személyi és tárgyi feltételeket olyan szinten biztosítsa, ami megfelelő hátteret nyújt a vevőink, a tulajdonosok, a dolgozóink megelégedettségére. A célkitűzéseket az integrált irányítási rendszer (MIR, KIR), működtetésével akarjuk elérni, amely garantálja a működésünk, a technológiánk folyamatos fejlesztését, az élhető környezet fenntartásához való hozzájárulásunkat.

Az integrált irányítási rendszer – alkalmazási területén – átfogja a cég tevékenységének minden részelemét, valamint meghatározza a vezetők és dolgozók tevékenységét. Termékeink állandó, és a felhasználói igényeknek megfelelő minőségét, a környezeti hatásaink károsító mértékének csökkentését, a felhasznált anyagok és a termelés folyamatos ellenőrzésével, a célok teljesítésével és a technológiai paraméterek szigorú betartásával érjük el.

A meglévő és új technológiák, az új típusú termékek fejlesztése valamint a Lean módszer és szemlélet elsajátítása és meghonosítása érdekében, hangsúlyt fektetünk a humánerőforrás folyamatos fejlesztésére a munkatársak képzésével. A képzések alkalmával hangsúlyt helyezünk a nem előírás szerint végzett tevékenység következményeinek megismertetésére. Fontosnak tekintjük munkatársaink megerősítését abban, hogy célunk a minőségi és környezettudatos munka iránt elkötelezett dolgozók foglalkoztatása biztosított és folyamatos legyen.

A termelési folyamat, az alapanyagaink és a termékek megkívánt tulajdonságainak mérésével, az adatok értékelésével biztosítjuk a késztermékeink műszaki paramétereinek megfelelőségét.

Működésünket a mindenkori jogszabályok előírásai szerint végezzük és a környezettel kapcsolatos alapkövetelményeknek való megfelelés szerint szabályozzuk.

Az érdekelt felek megelégedettségének biztosítását a termékkel szemben támasztott műszaki követelményeinek teljesítésével érjük el, melyet a működő integrált irányítási rendszerünk folyamatos fejlesztésével is segítünk. A felhasznált anyagok kiválasztásában, a működési folyamataink és új termékeink tervezésében, fejlesztésében emellett az életciklus-személetet is alkalmazzuk, és ahol mód van rá, igyekszünk termékeink életciklusának megelőző és követő szakaszaira is pozitívan hatni.

Filozófiánkból eredően a már meglévő és új vevőink speciális igényeinek igyekszünk a legmesszebbmenőkig megfelelni, ami továbbra is kiemeli Társaságunkat a piac többi résztvevői közül.

Cégtörténet

1974 -  A Kazángyártó és Építőipari Szövetkezet (KAZÉP) profilbővítési szándékkal létrehozza az ALUKORIT nevű céget, hogy megoldást találjon lúg és saválló edények kerámia bélelésére. Itt mutatkozik be először a K-5-ös magas tüzű alumínium oxid kerámia.

1976 -  Az ALUKORIT kísérleti üzemnek indul, de hamar kiderül, hogy az eredetileg tervezett kerámia bélés helyett, a K-5 - ös anyag a kimagasló kopásállósága miatt sokkal jobb, gázégők és gyújtóelektródák, textilipari szálvezetők gyártására. A fejlesztések ebbe az irányba haladnak. Hamarosan  ez az üzem látja el termékeivel a KGST országok, főként az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország textiliparának igényeit is. A Cég a gépgyártás terén is jeleskedik, az összes  szerszám és a termeléshez és a kerámia termékek előállításhoz szükséges gépek is házon belül készülnek. A gyártás és az anyagpaletta kibővül a saját fejlesztésű FK -7 -es kerámiával  is, amely igen jó adottságai miatt az elektromos iparban lesz jól alkalmazható.

1978 -  A textilipari szálvezetőket BNV nagydíjjal jutalmazzák.

1984 -  A Szilikátipari Központi Kutató és Tervező Intézettel (SZIKKTI) közös az Országos Találmányi Hivatalnál is szabadalmazott  kerámia foggyökér implantátum család elkészítése, melyet  később az egészség iparban jól használható csípő és ízület protézis követ, ahol a kerámia csukló titánnal való párosítása újabb sikereket arat.

1990 -  Megalakul a CERLUX Kft magyar - amerikai tulajdonosi háttérrel. Az induló cég vezetése és szakemberei zöme az ALUKORIT Kft - től  érkezik.

1993 -  A CERLUX Kft. többségi tulajdonosa megveszi  a budapesti  központú, szintén kerámia előállítással foglalkozó CERMET Kft.-t melynek nagy erőssége, a jó villamos szigetelő alacsonytüzű EK – 73-as anyag, amely a  mai napig versenyképes a kerámia piacon.  A CERMET Kft.  és az orosházi CERLUX Kft. sokáig egymás mellett, egymást kiegészítve működnek.

1995 -  A CERMET Kft. átadja a sajátfejlesztésű EK-73-as anyag szabadalmát a testvér  CERLUX Kft.-nek, így kerül egy kézbe a 3 fő meghatározó anyag, (K-5, FK-7, EK-73) ami a CERLUX Kft. gyártását  folyamatos fejlesztések mellett, a mai napig meghatározza.  Még ebben az évben a tulajdonos megveszi a tulajdonos KAZÉP-től a konkurens  ALUKORIT céget, véget vetve a konkurenciaharcnak. Az immáron egy tulajdonban levő orosházi cégcsoport 2 orosházi telephelyen  működik tovább CERLUX Kft. néven.

1999 -  A cég két telephelye összevonásra kerül és a jelenlegi telephelyén, a Csorvási út 70 alatt folytatódik a további munka. A volt ALUKORIT telephely szintén megmarad, mint ingatlanbefektetés és raktározási célokra bérbeadásra kerül.

2007 -  A CERMET Kft.  megszűnik és beolvad a CERLUX Kft. be. A CERMET Kft. technológiái és gépei átkerülnek az orosházi telephelyre, ezzel is erősítve A CERLUX Kft-t.

2011 -  Uniós pályázatokat is igénybe véve, a cég üzemi területe +40% - kal, míg kapacitása +35%-kal bővül. A bővülés keretein belül átadásra kerül egy új üzemcsarnok, egy nagyteljesítményű égető kemence és már a következő kemence bővítés előkészületi munkái is lezajlanak.

Cégadatok

A cég székhelye: Orosháza, Csorvási 68.
A cég cégjegyzékszáma: 0409001204
A cég adószáma: 10487802-2-04